Cheque Rotary verhoogd met aanvulling Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind

!!! PRACHTIG NIEUWS !!!

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind heeft de opbrengst van de ReestWalk verhoogd met 25%! Lees voor meer informatie onderstaand persbericht.

Voorzitter Peter van Asselt van De Baander neemt de cheque in ontvangst uit handen van Rotary-voorzitter Annette Stekelenburg. Rechts Robert van Büseck van de organisatie van de Reestwalk.      Daan Prest

Opbrengst Reestwalk voor De Baander

Meppel – Vijf paarden werden donderdagmiddag in de buitenbak van paardrijcentrum De Baander in de Oosterboer opgesteld. Aan de zadels waren feestelijke cijfers bevestigd die met elkaar de opbrengst vormden van de vierde editie van de Reestwalk van Rotary Meppel in het eerste weekend van november. Rotary-voorzitter Annette Stekelenburg kon voorzitter Peter van Asselt van De Baander een cheque overhandigen van 15.299,70 euro. Het bedrag is inmiddels afgerond op 16.000 euro. Dankzij de landelijke 25% regeling van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) is het eindbedrag uitgekomen op 20.000 euro.

Peter van Asselt sprak in de bak van De Baander met een brede glimlach een dankwoord uit. Ook De Baander heeft het in coronatijd niet gemakkelijk. De gemeente heeft inmiddels financieel de helpende hand uitgestoken. De bijdrage van Rotary Meppel komt uitstekend van pas, benadrukte de voorzitter met instemmend geknik van penningmeester Fred Hofstra. Het bestuur van De Baander is de NSGK zeer erkentelijk voor de aanvullende financiële bijdrage.

Reestwalk

Enkele weken geleden meldden zich 750 deelnemers voor de Reestwalk, de jaarlijkse wandeling over vijf of tien kilometer. Start en finish bij de Havixhorst in De Schiphorst. Onderweg konden de wandelaars zich laven aan verschillende gerechten die bij foodtrucks te koop waren. Her en der klonk muziek en voor kinderen waren er workshops. Na afloop konden de deelnemers zichzelf bovendien trakteren op culinaire verrassingen uit de keuken van De Havixhorst. De Reestwalk werd vorig jaar uitgesteld vanwege de uitbraak van corona. Dit jaar had de gemeente wel een vergunning afgegeven, maar met de voorwaarde dat er maximaal 750 mensen mochten worden ingeschreven. Aanmerkelijk minder dan de 1300 wandelaars van de jaargang 2019. Robert van Büseck, lid van de organisatiecommissie van Rotary Meppel, wist met andere Rotarians een groot aantal sponsoren te strikken. Daardoor kon toch een flink bedrag aan De Baander worden overhandigd.

De hoogte van het bedrag rechtvaardigde een feestelijke overdracht, maar de coronamaatregelen lieten die niet toe. Met een kleine afvaardiging van Rotary Meppel en van het bestuur van De Baander, maar in gezelschap van de paarden van het centrum voor mensen met een verstandelijke beperking, werd het toch een bijzondere gebeurtenis.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind is een onafhankelijke stichting. Ze kan haar werk doen dankzij de steun van vele donateurs, vrijwilligers en andere betrokkenen die hetzelfde willen bereiken als het bestuur van de stichting: geen kind zonder vriendjes. De NSGK zet zich in voor een samenleving waarin kinderen met en zonder een handicap samen opgroeien. Waarin het volkomen normaal is dat ze bij elkaar op school zitten, samen spelen en sporten bij dezelfde sportvereniging. Dat is de gezamenlijke droom.

,,Elke dag werken we keihard om die droom te realiseren. Met ons vaste team, bestaande uit 21 collega’s met en zonder handicap. Met de 10.000 vrijwilligers die de jaarlijkse landelijke collecte verzorgen. En met de ruim 1.000 projectpartners waarmee we bijna 400 projecten realiseren,’’ aldus het  bestuur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind

Wij zijn gestart met onze nieuwe campagne VRIENDEN van de BAANDER.
Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel en omstreken biedt paardensport voor mensen met een beperking en heeft als doelstelling het mogelijk maken van PAARDRIJDEN voor IEDEREEN! Onze stichting is voor de organisatie van haar activiteiten in belangrijke mate afhankelijk van giften, fondsen en subsidies.

Om ons doel mogelijk te blijven maken zijn wij voor financiële ondersteuning op zoek naar nieuwe VRIENDEN. Naast het feit dat uw financiële bijdrage zeer welkom is, is het ook heel fijn om vrienden te hebben, mensen die onze stichting een warm hart toedragen!

Vriend worden kan al vanaf € 1,50 per maand.
Hoe word je vriend? Download hier de folder, vul deze in en mail uw aanmelding naar [email protected].  Wij danken u hartelijk voor uw ondersteuning!

NB: Als u op de link klikt, opent zich het formulier. Deze kunt u vervolgens downloaden middels de downloadknop die u onderaan het bestand vindt. Het formulier kunt u hierna digitaal invullen.
Call Now Button