Cursus Paard&Welzijn (nieuwe groep)

Cursus Paard&Welzijn bij PGM de Baander
Waarom is het belangrijk dat paarden contact hebben met soortgenoten? Hoe kan het dat een paard begrijpt wat ik bedoel? Hoe verzorg ik mijn paard goed en wat moet hij eigenlijk eten? Moet een paard ook naar de tandarts?

Voor iedereen die met paarden te maken heeft, is het belangrijk iets te weten over paarden en hun gedrag. Een paard dat op een goede manier gehuisvest is, waarmee correct wordt omgegaan en dat goed wordt verzorgd, voelt zich waarschijnlijk goed. En dat is niet alleen fijn voor het paard, maar ook voor jou als ruiter of verzorger: een paard dat zich goed voelt is makkelijker in de omgang en met rijden of mennen.

PGM heeft paardenwelzijn hoog in het vaandel staan en wil met het boek en de cursus Paard&Welzijn bijdragen aan de basiskennis over paardenwelzijn. Of je nu een (beginnende) paardenhouder of ruiter bent, of een ouder die wekelijks langs de bakrand de kunsten van zoon of dochter aanschouwt, met de praktijkcursus Paard&Welzijn leer je basisvaardigheden die je nodig hebt om verantwoord met een paard of pony om te gaan.

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte waarin je het geleerde direct kunt oefenen. Thuis kun je alles wat je geleerd hebt in het boek nog een keertje rustig doornemen. Het theoriegedeelte bestaat uit de volgende onderwerpen: Welzijn, Omgang en verzorging, Voeding, Huisvesting en vervoer, Gezondheid en preventie.

De kosten voor de cursus zijn € 125,- (excl. BTW). De prijs is inclusief het boek PaardenWelzijn.
Als je de cursus hebt afgerond ontvang je een erkend KNHS certificaat van deelname.
Je hoeft niet lid te zijn van PGM om te kunnen deelnemen aan de cursus.

Aanmelden
Meld je aan voor de cursus door voor 31 augustus 2018 een mail te sturen aan [email protected]. Vermeld in de mail je naam, adres gegevens en je motivatie om deel te nemen aan de cursus. Er is plek voor 10 deelnemers, meld je dus snel aan want, vol = vol.

De cursusavonden zijn op
Woensdag 12 september                  19.00uur-21.30uur
Woensdag 19 september                  19.00uur-21.30uur
Woensdag 26 september                 19.00uur-21.30uur
Woensdag 3 oktober                         19.00uur-21.30uur
Woensdag 10 oktober                       19.00uur-21.30uur 

Locatie
PGM de Baander, Oosterboerweg 35b, 7943 KE Meppel