Het verhaal van...

Heidi Klomp, moeder van Fiona Joostema vertelt: ‘’Fiona is 11 jaar en rijdt sinds eind 2016 bij PGM. Fiona is rolstoelafhankelijk. Haar spieren kunnen haar lijf niet dragen. Een diagnose is er niet.

Fiona heeft via haar school (onderwijscentrum de Twijn in Zwolle) 3 proeflessen paardrijden gehad bij ‘t Hoefijzer in Zwolle en zo ontdekt dat paardrijden fantastisch is. Fiona haar vriendin en tevens klasgenootje Quirine woont in Meppel en zodoende is het idee ontstaan om samen te gaan paardrijden in Meppel bij PGM , HET feest elke 2 weken op woensdagmiddag. Fiona rijdt met 2 begeleiders onder het professionele toeziende oog en de gezelligheid van Daniela.

Fiona geniet met volle teugen. Van het rijden en het contact met ‘haar’ paard Geerda , maar ook van alles eromheen. Ze wil graag helpen met de paarden het naar het perron brengen , het poetsen , het naar de stal brengen. Zelf ondervinden we zelfs nog meer positieve kanten aan het paardrijden. Het darmspoelen oa , wat de dag na het paardrijden plaatsvindt , gaat vele malen makkelijker en sneller dan. Ook wordt Fiona haar spierspanning en zitbalans beter.  (spier)Spanning opbouwen en tevens ontspanning ervaren!

Kan niet beter toch!’’